Call: 0123456789 | Email: info@example.com

Un volum despre modernizarea României, realizat de prof. univ. dr. Gheorghe Iacob, tradus în limba germană și prezentat la Târgul de Carte de la Leipzig


Prorectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof. univ. dr. Gheorghe Iacob, a participat săptămâna trecută la Târgul Internațional de Carte de la Leipzig (Germania), unul dintre cele mai importante târguri de acest fel organizate la nivel european, unde a luat parte la lansarea ediției în limba germană a cărții publicate de către acesta în 2013, la Editura UAIC:  „România în epoca modernizării (1859-1939)”– „Rumänien in der Epoche der Modernisierung (1859-1939).

Volumul, publicat la Iași în colecția Historica, realizează o sinteză a coordonatelor, a principalelor etape și a reperelor modernizării României. „Deși modernizarea societății românești a început spre sfârșitul Evului Mediu, România nu și-a constituit statul până în 1859. În consecință, nu se poate vorbi despre modernizarea instituțională, în care statul joacă rolul decisiv, decât din acest moment. Izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial din 1939 întrerupe acest proces, care este reluat, dar într-un alt context, în timpul perioadei comuniste”, se precizează în descrierea publicată pe site-ul editurii New Academic Press.

Prof. univ. dr. Gheorghe Iacob a participat și la dezbaterea „Anii huliganilor. Experiența de a fi evreu în perioada interbelică”.

Ediția de anul acesta a Târgului Internațional de Carte de la Leipzig a început pe 15 martie și a avut drept invitat de onoare România. Astfel, conform prezentării oficiale, România a avut oportunitatea să prezinte 40 de traduceri de autori români, în condițiile în care, de regulă, numărul acesta a fost la edițiile anterioare sub zece. În total, la târg au fost prezenți 2.400 de expozanți din 48 de țări și a fost vizitat de peste 200.000 de persoane.